Utbildning

Ett brett utbud av utbildningar inom arbetsmiljö

Utbildningar

Godkänd utbildare inom arbetsmiljö

Arbetsmiljöutbildningar

Arbetshälsa i Sverige AB erbjuder ett brett utbud av arbetsmiljöutbildningar.
För företag kopplade till AFA finns möjligheten att ansöka om bidrag och genom detta delfinansiera utbildningen med upp till 70% under perioden 1 januari 2021 tom 31 december 2023.

Bakgrund

Arbetsmarknadens parter vill skapa förutsättningar för en gemensam kunskapsbas på arbetsplatsen för det förebyggande arbetsmiljöarbetet.

Därför satsar Svenskt Näringsliv, LO och PTK 75 miljoner kronor på stöd till arbetsmiljöutbildningar mellan 2021 – 2023. Utbildningsinsatserna riktar sig till chefer och arbetsmiljö- eller skyddsombud på arbetsplatsen och ett gemensamt deltagande är särskilt prioriterat. Läs mer på AFAs hemsida.

Skräddarsydda utbildningar

Arbetshälsa skräddarsyr företagsanpassade utbildningar efter ert specifika behov och önskemål. Vi ser idag ett stort behov av att både komplettera befintlig kunskap och fylla på med ny kompetens utifrån flera perspektiv.

Det nya arbetslivet kräver förändringar och det är viktigt att hänga med för att skapa den bästa arbetsplatsen med rätta förutsättningarna för att få effektiva och välmående medarbetare som stannar kvar och utvecklas med företaget. Det i sin tur skapar god lönsamhet och bidrar till ett gott och hållbart arbetsliv.

Möt vårt team

Arbetshälsa utbildningsteam består av seniora specialister med omfattande erfarenhet och kompetens inom Arbetsmiljöområdet:

Teamet

Hur du ansöker

Nedan ser du vilka utbildningar vi erbjuder. Begär en offert för företagsanpassad och skräddarsydd utbildning via formuläret längre ner på sidan.

Snart kan du även anmäla dig direkt till utvalda, rullande utbildningar. Håll utkik på denna sidan eller följ oss på LinkedIn för mer information.

Begär företagsanpassad offert

Format på utbildningarna

Vi utför:

  • Digitala utbildningar
  • Öppna och företagsanpassade utbildningar

Bra att veta

Frågor?

Ta kontakt!

Våra utbildningar

Arbetsmiljö

Bättre arbetsmiljö (BAM)
Grundkurs

En utbildning som vänder sig till dig som vill ha grundläggande kunskaper inom arbetsmiljöfrågor och riktar sig till dig som är chef, arbetsledare eller skyddsombud.

För: Chefer, Arbetsledare, Skyddsombud

Omfattning: 3 dagars kurs

Plats: Digitalt

Pris: 8 900:- exkl. moms

Ansök via formuläret: Företagsanpassad utbildning

Till utbildningen

Arbetsmiljö

Organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA)

Utbildningen berör faktorer som bidrar till ohälsa och hur rutiner kan etableras för att hantera förekomst av kränkande särbehandling.

För: Chefer, Ledare, Skyddsombud, HR

Omfattning: 1 dags kurs

Plats: Digitalt

Pris: 4 300:- exkl. moms

Ansök via formuläret: Företagsanpassad utbildning

Till utbildningen

Arbetsmiljö

Arbetsgivarens Rehabansvar

Ta hand om dina medarbetare innan, under och efter sjukskrivning. Arbetsanpassning och Rehabilitering. Den här utbildningen riktar sig till arbetsgivare som önskar kompetensutvecklas kring rutiner vid medarbetares rehabiliteringsprocesser.

För: Chefer, Ledare, HR

Ansök via formuläret: Företagsanpassad utbildning

Till utbildningen

Arbetsmiljö

Friskfaktorer

Vad skapar hälsosamma och hållbara arbetsplatser? Utbildningen går in på vad som skapar hälsosamma och hållbara arbetsplatser och hur man arbetar praktiskt utifrån detta.

För: Chefer, Ledare, HR

Ansök via formuläret: Företagsanpassad utbildning

Till utbildningen

Ledarskap

Leda på distans

Få reda på konkreta utmaningar som andra chefer har upplevt avseende digitalt ledarskap och vilka konkreta råd du kan följa för att skapa motivation, laganda och resultat direkt och genom andra.

För: Chefer, Ledare, HR

Ansök via formuläret: Företagsanpassad utbildning

Till utbildningen

Arbetsgruppen

Effektiv kommunikation

Skapa engagemang och inspirera till effektivt samarbete i din organisation. En utbildning för alla i organisationen. Skapa mer produktiva och effektiva relationer på arbetsplatsen samt utveckla teamets prestationer.

För: Chefer, Ledare, HR, Medarbetare

Ansök via formuläret: Företagsanpassad utbildning

Till utbildningen

Begär offert

Företagsanpassad utbildning

Begär offert via formuläret nedan så återkommer en av våra utbildningsansvarig snarast.

Bra att veta! Vid utbildningar med färre än 5 anmälda kommer vi eventuellt flytta utbildningsdatum.

Möt vårt team!

Bodil Henrikson

Bodil Henriksson har lång erfarenhet inom organisationsutveckling och arbetar med ledarskap, arbetsmiljö och grupputveckling. Hon har en beteendevetenskaplig och pedagogisk bakgrund, samt flera års erfarenhet som chef. Bodil har erfarenhet av att leda utbildning inom bland annat arbetsmiljö, stress och gruppers utveckling.

Jacob Alm

Jakob är specialist inom stressbehandling och är en uppskattat utbildare och organisationskonsult med beteendevenskaplig bakgrund. Genom föreläsningar, fortbildningar, medling och processtöd bidrar han med verktyg för att skapa en varaktig förändring som bygger på dialog och samarbete. Jakob möter du som kursledare för bland annat OSA.

Lennart Kinnvall

Lennart är Arbetshälsas utbildningschef med mångårig ledarerfarenhet inom privat- och offentligsektor. Han har arbetat som chef i olika positioner sedan 1985 och har även en karriär som yrkesofficer i bagaget. I höst håller Lennart i våra nylanserade ledarskapsutbildningar.

Michael Mattsson

Michael är en certifierad utbildare med lång och mångårig erfarenhet att stödja företag och organisationer både i det privata näringslivet och den offentliga förvaltningen. Han är erfaren i centralt och lokalt arbetsmiljöarbete och riskanalyser i samband med exempelvis förändringar i verksamheten. Michael har genomfört uppdragsutbildningar och öppna utbildningar genom bland annat industriella utvecklingscentrum och Yrkeshögskolor. Utbildningarna tar utgångspunkt i att hantera olika stilar för lärande och praktisk kunna omsätta utbildningen i sin egen verksamhet.

Jannicke Skoog

Jannicke är Arbetshälsas kvalitetsansvarige och även en uppskattat utbildare inom arbetsmiljö och kommunikation. Hon har lång erfarenhet av förändringsarbete som arbetsförmedlare och projektledare inom strategisk kompetensutveckling i samband med omställningsarbete. Med stort engagemang och kompetens inom arbetsrätt, lagar och förordningar guidar Jannicke kursdeltagare fram till ett eget ägandeskap av arbetet med bland annat systematisk arbetsmiljöarbete och effektiv kommunikation.

Johan Bittner

Johan är Arbetshälsas affärsområdeschef för förändringsledning och omställning. Även en av våra seniora konsulter och flitigt anlitat föreläsare inom förändringsledning, kommunikation och arbetsmiljöutbildningar. Inom Arbetslivsinriktad rehabilitering har Johan stor expertis och har bistått i arbetet med att implementera och förankra rehabiliteringsprocessen enligt gällande lagar hos flera av våra kunder.

Peter Norburg

Peter vinner snabbt förtroende och är skicklig på att hjälpa människor med att förändra sitt sätt att tänka. Han trivs bäst i tuffa situationer och när allt ställs på sin spets. Det kan vara krishantering, konflikthantering eller problemlösning när inget annat tidigare har hjälpt.

Kirsti Ekman

Kirsti är vår affärsområdeschef inom hälsa i arbete och förutom att ansvara för arbetsmiljöutbildningarna håller hon även i utbildningar och föreläsningar med fokus hälsa för ett hållbart arbetsliv och rehabilitering. Utbildat beteendevetare, hälsopedagog och Professionell Coach enligt ICF med lång erfarenhet av att arbeta med omställning inom privat, statlig och offentlig verksamhet.

Kontakt

Har du frågor om våra utbildningar? Ta kontakt med en av våra utbildningsansvariga!

Kirsti Ekman

Affärsområdeschef Hälsa i Arbetet / Senior Consultant
010- 33 190 74

Lennart Kinnvall

Utbildningschef / Senior Consultant
010-33 190 32